Installatie

Erkend elektrotechnisch installateurs bedrijf met zegelrecht

MKT Elektrotechniek betreft een erkend elektrotechnisch installateurs bedrijf met zegelrecht dat gevestigd is in Klazienaveen. Tijdens een project, in welke orde van grote dan ook, verzorgen wij het hele traject van advies naar ontwerp tot en met de totale installatie.

Tijdens een vrijblijvend bezoek aan u worden uw wensen geïnventariseerd en de mogelijkheden bekeken. Daarna krijgt u een duidelijke en gespecificeerde offerte waarin de afspraken, de werkzaamheden, de materialen en de hoeveelheden duidelijk worden omschreven.

Mochten onvoorziene omstandigheden tot meerwerk leiden dan wordt dit altijd met u besproken. Er wordt nooit meerwerk berekend zonder overleg met u! Het leveren en aanleggen van een elektrische installatie is maatwerk.

Wij zijn klantgericht en meedenkend om oplossingen voor alle mogelijke vraagstukken op ons vakgebied aan te dragen. Zodat u als klant beter bent geholpen. Gezien de kleine organisatie van ons, kunnen wij werken tegen scherpe tarieven.

MKT Elektrotechniek installeert zowel voor de particuliere als de zakelijke markt. Voor elke elektrotechnische installatie bestaan voorschriften. Al gauw te denken aan de NEN 1010 en nog veel meer. Wij zijn vooruitstrevend op het gebied van normen en voorschriften, waarbij de veiligheid hoog in het vaandel staat. Verder volgen we regelmatig cursussen om op de hoogte te blijven van de producten en op vakgebied. In de volgende sectoren zijn wij werkzaam:

Woninginstallaties

Wij zorgen ervoor dat de installatie voldoet aan de op het moment geldende eisen en veiligheidsnormen.

s

Utiliteit

Voor utilitaire elektrotechnische installaties bent u bij ons aan het juiste adres.

Z

Domatica

Het geïntegreerde automatiseringssysteem zorgt voor  gemak, comfort, veiligheid en energiebewustzijn

i

Laadpaal en laadstations

MKT Elektrotechniek levert en adviseert voor u de juiste type laadpaal en/of laadstations.

Duurzaamheid

Het klimaat is een belangrijk begrip in de maatschappij. Wij vinden het zeer belangrijk om duurzaam met energie om te gaan. Dat betekend dat wij diverse elektrische installaties kunnen realiseren en uitgevoerd hebben. Te denken aan laadpalen, zonnepanelen en nog veel meer. Daarnasst zijn wij freelance electriciens voor diverse opdrachtgevers.

Woninginstallaties

Wilt u uw elektrische installaties aanpassen of uitbreiden, dan is een goede voorbereiding met gedegen advies noodzakelijk. Immers staat veiligheid voor alles. Dit geldt vooral bij het aanleggen van elektrische installaties. Verder zorgen wij ervoor dat de installatie voldoet aan de op het moment geldende eisen en veiligheidsnormen.

MKT Elektrotechniek is gespecialiseerd in het adviseren, ontwerpen, onderhouden, aanleggen en uitbreiden van elektrische installaties in en rondom de woning betreffende volgende specialisaties, namelijk:

 • elektrotechnische licht- en krachtinstallaties
 • nieuwbouw / aanbouw
 • verbouwing
 • renovatie;
 • groepenkasten vervangen, vernieuwing en uitbreiding;
 • netwerken voor computers/internet, telefoon, radio en tv;
 • storingen.

Installatie opwaarderen door nieuw schakelmateriaal, wij kunnen u breed adviseren over wat voor mogelijkheden er zijn.

Utiliteit

Voor utilitaire elektrotechnische installaties bent u bij ons aan het juiste adres. Of het nu gaat om het vervangen van een wandcontactdoos (stopcontact) of het vervangen van een complete groepenkast binnen uw kantoor of bedrijfspand, wij kunnen dit voor u realiseren. Daarnaast kunnen wij uw in de breedste zin adviseren hoe de elektrische installatie zo efficiënt mogelijk ingericht kan worden. Hierbij is al snel te denken aan een wandgoot bij een werkplek. Een werkplek zal al gauw moeten worden voorzien van een data- en telefoonaansluiting, maar ook de elektra voorziening voor uw apparatuur.

Er wordt steeds meer apparatuur aangeschaft binnen een organisatie. Uiteindelijk betekent dat een zwaardere belasting voor de elektrische installatie. Groepen worden overbelast en kunnen de apparaten en machines niet meer tegelijk functioneren, kortom dit levert problemen op dat u niet graag wenst en wilt vermijden. Oplossing, MK Elektrotechniek kan dit vakkundig voor u oplossen!

Wij verzorgen onder andere installaties voor:

 • kantoren
 • winkelpanden
 • bedrijfsgebouwen
 • appartementen
 • scholen
 • kinderdag verblijven
 • villa’s / landhuizen
 • etc. / etc.

Domatica

De wensen voor eenvoudig installeren, eenvoudiger bedienen, duurzaamheid, hoogste kwaliteit en aantrekkelijk design worden steeds veelzijdiger. Door het toepassen van huis- en gebouwautomatisering kan een installatie met méér mogelijkheden eenvoudiger aangelegd worden.Het geïntegreerde automatiseringssysteem zorgt namelijk voor een verhoging van gemak, comfort, veiligheid en energiebewustzijn. Deze integratie van geautomatiseerde functies noemen we domotica.

Domotica verhoogt het leefcomfort in uw woning en draagt op een efficiënte wijze bij aan slim wonen en werken. Bij domotica draait het niet alleen om de integratie van techniek in de woning (verwarmen, ventileren, verlichten, etc.), maar ook om de integratie van diensten en service van buitenaf naar de woning toe (alarmeren, telefoneren, televisie kijken, etc.). Door deze combinatie van techniek en diensten te gebruiken op iedere plek en op ieder tijdstip dat het de bewoner past, wordt de kwaliteit van wonen en leven verhoogd.

Uw woonwensen

Huis- en gwbouwautomatisering is mogelijk in alle vertrekken van uw woning of gebouw. Wanneer u besluit uw huis of gebouw (pand) te automatiseren, is het belangrijk om, voordat u gaat bouwen of verbouwen na te denken over uw persoonlijke woonwensen. Het gaat hierbij in de eerste plaats niet om de techniek maar om uw persoonlijke leef of werksituatie. Vanuit deze woonwensen kunt u dan een systeem kiezen dat bij u past en hier de (domotica) techniek op afstemmen. Huisautomatisering speelt in op de vraag naar efficiënt energiegebruik, luxe en comfort, zorg en veiligheid.

Een aantal voorbeelden:

 • Door domotica te integreren, wordt het wooncomfort en gebruiksgemak verhoogd. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer die ’s ochtends al lekker warm is of aan lichtknoppen waarmee u de verlichting precies zo regelt zoals u wilt, in verschillende sferen in verschillende ruimten.
 • Veiligheid is enorm belangrijk, zeker in huis. Zoals bij de controle of alle deuren wel op slot zijn gedaan. U ligt al lekker in bed, maar u twijfelt. Met één druk op de knop kunt u alle deuren en sloten vergrendelen.
 • Installaties verbruiken energie. Alleen gaat domotica veel bewuster en slimmer om met energie. Lampen branden niet waar het niet nodig is en de vergeten verwarming wordt automatisch uitgeschakeld als u het huis verlaat. Slim en energiezuinig.
 • Door bewegingsensoren ziet uw huis waar u loopt en kan het, letterlijk en figuurlijk, het licht voor u aandoen. Ook heeft uw woning het in de gaten wanneer onverlaten proberen in te breken. Of als er onverhoopt brand ontstaat in huis. Wanneer u met vakantie bent, kunt u het systeem zo instellen dat het lijkt alsof u wel thuis bent, bijvoorbeeld door op gezette tijden verschillende lampen aan of uit te doen.
 • Mocht het nodig zijn, dan voert het slimme systeem de nodige acties uit. Het alarm gaat af, de binnen- en buitenverlichting gaat aan en, bijvoorbeeld bij brand, gaat alle verlichting aan zodat u en uw gezin moeiteloos de weg naar buiten kunnen vinden.
 • De kwaliteit van de lucht en temperatuur in huis wordt continu gevolgd en desnoods aangepast. Voor uw veiligheid en comfort.
 • Wanneer het systeem waarneemt dat er iets gedaan moet worden, gebeurt dat wat nodig is. Zo krijgt u een melding als bijvoorbeeld de stroom van uw diepvries is uitgevallen.
 • Met domotica kan uw huis kijken en zien wat er binnen en buiten gebeurt. Zo gaat het licht in de hal automatisch aan als u de voordeur opent. Voor uw veiligheid en comfort.
 • Het regelen van verlichting door het selecteren van een lichtscené of dimmen van bepaalde lampen via een touchscreen.
 • Als er aangebeld wordt kan automatisch de muziek gemute worden of de film/televisieuitzending op ‘pause’.
 • Gordijnen en zonwering kunnen automatisch sluiten in tijden die uzelf instelt.
 • Als u op vakantie bent, kan er een aanwezigheidsimulatie gegenereerd worden, zodat het net lijkt of u thuis bent.

Klimaatbeheersing met domotica

’s Morgens douchen in een behaaglijke badkamer. ’s Winters na het werk binnenkomen in een verwarmde woonkamer. De slaapkamer als studeerruimte, dus tijdelijk verwarmt, en daarna weer uit? Maar ook: geen verwarming, koeling en ventilatie aan laten waar dat niet nodig is. Geen ongewenste geurtjes uit de sanitaire ruimtes. Kortom: geen onnodig energieverbruik en toch optimaal behaaglijk. En dat alles zonder dat u er iets van merkt. Want het verloopt geheel geautomatiseerd dankzij uw eigen domoticasysteem.

Domotica wordt voornamelijk gebruikt door particulieren die een huis gaan bouwen of aan het verbouwen zijn. Maar ook bij woningcooperaties, kantooromgevingen en in de zorg worden domotica oplossingen toegepast.

Domotica bij nieuwbouw

Huis- en gebouwautomatisering speelt in op de vraag naar flexibiliteit, toekomstbestendigheid, efficient energieverbuik, luxe en comfort, zorg en veiligheid. Door gebruik te maken van domoticatechnieken die inspelen op efficiënt energiegebruik besparen huis- en gebouweigenaren eenvoudig geld.

Voordat u start met bouwen is het belangrijk om vooraf goed na te denken over uw persoonlijke (toekomstige) woonwensen en verwachtingen van de nieuwe woning. Vanuit deze woonwensen kunt u oplossingen kiezen die bij u passen. Tijdig na denken over de automatisering van uw pand voorkomt onnodig breekwerk achteraf. Zo kunt u nu al ruimte maken voor leidingen en kabels.

Domotica verhoogt het leefconfort en draagt op een efficiënte wijze bij aan slim wonen en werken. U kunt bij’ domotica’automatisering denken aan veiligheid, maar u kunt domotica ook toepassen om energie te besparen en uw woning duurzamer te maken. Vanuit dat oogpunt loont het zeker om domotica voorzieningen in uw nieuwbouw of renovatiewoning toe te passen. Door gebruik te maken van domoticatechnieken, die inspelen op efficiënt energiegebruik, bespaart u naast energie ook geld.

Domotica bij renovatie

Bij het renoveren of verbouwen van bestaande woningen is het vaak lastiger om de hele woning van de benodigde leidingen te voorzien. Fabrikanten spelen hier op in door domoticasystemen te ontwikkelen die gebruik maken van radiofrequentie of infrarood.

Domotica via smartfone

Tot op heden is het mogelijk om met uw smartfone de domotica binnen in uw huis te regelen.

Laadpaal en laadstations

Elektrische rijden is momenteel een ‘hot’ item. Om het elektrisch rijden mogelijk te maken, moet de elektrisch installatie bij u thuis en/of op het werk hier wel geschikt voor zijn. De vraag naar laadstations zal in de toekomst alleen maar toenemen. 

MKT Elektrotechniek levert en adviseert voor u de juiste type laadpaal en/of laadstations. Vrijblijvend komen we langs om de situatie bij u thuis en/of op het werk te bekijken. We bekijken of de elektrische installatie geschikt is om het vermogen te kunnen leveren, inventariseren welke laadpaal en/of laadstations nodig zijn en welke installatiewerkzaamheden verricht moeten worden. Verder is het mogelijk om een apartekWh-meter erbij aan te schaffen met een MID certificaat voor de belastingdienst.  Het volgende traject betreft een complete offerte met de juiste laadpaal en/of laadstations en de benodigde installatiewerkzaamheden.

Contact

Call Now Button